Konzum

Jedna manje

Prošla je jedna sekunda. I dok si čitao/la prethodnu rečenicu, za što ti je trebala baš ta jedna sekunda, u svijetu se upotrijebilo 160.000 plastičnih vrećica. Zagađenje plastičnim vrećicama je preveliko. Šume i mora puni su plastike i mikroplastike. Iako se i kod nas sve više reciklira, more plastike sve je nepreglednije i sve više prijeti. Svaki puta kada upotijebiš plastičnu vrećicu, daješ svoj doprinost plastičnom zagađenju naše planete. No, kako bi bilo kada bismo pošli od sebe i pokušali obrnuti proces. Ako bi svatko od nas svakoga dana koristio samo jednu plastičnu vrećicu manje, zamislimo promjenu koji možemo napraviti.

Kuda idu izgubljene vrećice?

Konzum uvijek nastoji biti dio rješenja za probleme u zajednici u kojoj djeluje. Zato su pokrenuli akciju #jednamanje čiji je cilj smanjenje uporabe plastičnih vrećica i čišćenje šuma i prirodnih predjela zagađenih plastičnim otpadom. U tu svrhu Konzum je organizirao akciju čiji je cilj prodaja ekološke višekratne torbe za kupovinu. ZOO je na ovom projektu bio zadužen za kreiranje image i prodajne komunikacije te materijala za digitalnu kampanju. Kadrove za TV spot snimili smo slijedeći put jedne obične plastične vrećice kroz najljepše predjele naše prirode.

Torba Zemlju čuva

Kako bi još više motivirali kupce da koriste upravo tu torbu, a ne plastične vrećice, Konzum je odlučio od prodaje svake torbe donirati jednu kunu za čišćenje prirode, a kunu dobija i kupac svaki puta kada u Konzum ponese svoju višekratnu torbu.

Što nam poručuje šuma

Kako bismo poruke kampanje prenijeli i kupcima u Konzumu na plastičan način (pun intended), u Super Konzumu u Radničkoj postavili smo instalaciju pod naslovom Poruke iz šume.

U kreiranju TV spota sudjelovali su:

Redatelj: Marin Ostojić / Mario Topić
Direktor fotografije: Mario Topić
Asistent redatelja: Marko Šprajc
Producentica: Nerma Mehadžić (Švenk)
Montažerka: Sara Gregorić
Scenografija: Tajana Čanić, Marija Ćoso, Boška Bahtijarević
Lokacije: Ivan Karabelj, Krešimir Saili
Kolorist: Tomislav Stojanović
Sound: Josip Berić (Studio 45)
Čitao: Siniša Popović

Uvijek smo raspoloženi za nove izazoove. Javite se!