Konzum

Najbolje iz Hrvatske

Svaki trgovački lanac tvrdi da je baš on najviše naklonjen domaćim proizvođačima. Bacaju se brojke o tisućama domaćih proizvoda pa tako neki trgovac tvrdi da je ulistao 1.000 proizvoda, da bi se već sljedeći tjedan neki drugi trgovac hvalio kako se kod njih može kupiti čak 1.500 domaćih proizvoda. No, utrke brojkama najlakše se dobivaju tako da ih jednostavno preskočite. Kupce zapravo ne zanimaju brojke već autentična ponuda i autentična komunikacija - upravo onakva kakvu smo ponudili Konzumu za njihov projekt promocije domaćih proizvoda.

Najbolje iz Hrvatske je nova komunikacijska platforma Konzuma u kojoj Konzum emotivno, poetično i iskreno progovara o teškoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi “najljepša zemlja na svijetu” - naša Hrvatska. Ipak, brend narativ kojeg predstavljamo ovom kampanjom, nudi nadu i prijeko potreban optimizam. U kampanji predstavljamo heroje, domaće proizvođače svih vrsta i veličina koji u našoj zemlji ostaju i ne odustaju od ideje da se i kod nas može živjeti od zemlje, mora i plodova svoga rada. Ujedno, kroz kampanju, Konzum želi podržati domaće proizvođače, ali i osvijestiti kupce o važnosti kupovine domaćih proizvoda. 

U drugom valu kampanje Konzum je objavio poziv za suradnju svim malim domaćim proizvođačima koji zbog svojih malih proizvodnih kapaciteta nisu do sada imali priliku predstaviti svoje proizvode u velikim trgovačim lancima.    Kampanja je također dobila svoje brojne ekstenzije. Ponudu svježe jadranske ribe, koja u Konzum dolazi čak dva puta tjedno, predstavili smo posebnim TV spotom u kojem na autentičan način komuniciramo porijeklo svježe ribe koja se može kupiti u Konzumovim ribarnicama.

Konzum prednjači u prodaji svježe jadranske ribe pa smo kroz niz TV spotova kupcima predstavili njezinu kvalitetu i zdravstvene benefite.

Domaću ponudu ne čine samo svježe meso, voće i povrće malih proizvođača. Tu su i veliki proizvođači i brendovi koje kupci vole i kupuju već desetljećima. Zato je Konzum u komunikaciju uključio i najbolje domaće brendove tako što im je ponudio prostor za promociju i time dodatno učvrstio poziciju kao trgovačkog lanca s najviše domaćih proizvoda. S tim ciljem napravili smo desetke hard sell spotova za najbolje domaće proizvode. Naravno, sukladno duhu kampanje, redefinirali smo pojam hard sell spota i napravili ih zanimljivijim i za gledatelje korisnijim.

Bitan dio kampanje bio je audio brending. Osnovnu glazbenu temu provlačili smo kroz različite žanrove pa je tako u raznim spotovima slušamo u zborskoj, klapskoj i hard sell izvedbi. Pri kreiranju ove emotivne kampanje pomogli su nam redatelj TV spota Nikola Ležaić, direktor fotografije Aleksandar Pavlović, fotograf Damir Žižić, kompozitor Dubravko Robić i produkcijska kuća Švenk, s producenticama Ninom Petrović, Nermom Merhadžić i Mirnom Fakin, dok je za animacije zaslužan Keyline creative studio.

Uvijek smo raspoloženi za nove izazoove. Javite se!