Iskorak

OQUEER

Obitelj je sigurnost i utočište. Obitelj je i okruženje u kojem učimo što je to prihvaćanje i što je to bezuvjetna ljubav. Obitelj bi trebala biti sve to, ali ako si gay, nije uvijek tako. Mnogi pripadnici LGBT zajednice, prilikom outanja svojim roditeljima, i dalje doživljavaju neprihvaćanje, nerazumijevanje i odbacivanje.

S ciljem skretanja pažnje na problem outanja i reakciju roditelja na saznanje da je njihovo dijete gay, kreirali smo OQUEER - okvir za obitelj bez predrasuda. Radi se o naizgled običnom okviru za obiteljske fotografije koji nosi važnu poruku - prihvatimo svoje, bez obizira koga vole. Stavljanjem obiteljske fotografije u OQUEER, roditelji šalju poruku da će i dalje voljeti i podržavati svoju djecu bez obzira na njihovu seksulanu orijentaciju.

U realizaciji ove ideje ključna je bila pomoć robne kuće IKEA koja je, nesebično i hrabro, QUEERE stavila u prodaju te tako ovoj maloj ideji osigurala mjesto u medijskom prostoru. Veliki dio posla odradila je i agencija Madison koja je zadužena za komunikacijsku strategiju kampanje.

Prodaja OQUEERA u IKEI u Zagrebu službeno je započela 11. listopada na sam Coming out day, a prihod od prodaje IKEA je donirala Udruzi Iskorak. Svi koji su kupili svoj OQUEER na taj su način  direktno pomogli rad psihološkog savjetovališta Udruge. Radi se o psihološkom savjetovalištu koje je svakoga dana na usluzi LGBT osobama i njihovim roditeljima kako bi što lakše i bezbolnije zajednički prošli kroz osjetljiv proces obiteljskog outanja.

Prihvatimo svoje, bez obzira koga vole!

Uvijek smo raspoloženi za nove izazoove. Javite se!