Meggle

Revolucija među jogurtima

Meggle je uspio ono što u današnje vrijeme rijetkima polazi za rukom - otkriti nove potrebe kupaca i ponuditi uistinu inovativan proizvod, jedinstven na našem tržištu. Radi se o inovativnom Chia jogurtu, kombinaciji chia sjemenki i visokokvalitetnog Meggle jogurta. ZOO agencija je dobila priliku sudjelovati u ovom projketu od samog začetka pa sve do uspješnog lansiranja na tržište.

Prvi korak - vizualni identitet i pakiranje

Suradnju smo započeli kreiranjem vizualnog identiteta proizvoda koji je u tom trenutku tek bio u razvoju. Nakon testiranja prvih probnih verzija kreirali smo vizualni identitet koji utjelovljuje organski duh ovog proizoda.

Već u prvoj fazi razvoja pakiranja predviđene su varijante raznih okusa što se poslije, s obzirom na uspjeh linije, pokazalo kao dobra odluka.

Drugi korak - lansiranje

Iako je Meggle Chia, možemo slobodno reći, egzotičan proizvod, barem za naše tržište, Meggle je ispravno prepoznao trendove u prehrani i potencijal tržišta pa je za Chia Jogurte uz pomoć ZOO agencije i svoje medijske agencije isplanirao 360 kampanju čija su okosnica bili TV oglašavanje, OOH oglasi i digitalno oglašavanje.

ZOO je za kampanju kreirao TV spot kojeg je režirao Bruno Anković. Slogan Revolucija među jogurtima u prvi je plan stavio jedinstvenost proizvoda, a u spotu smo na simpatičan način prikazali osnovne prednosti proizvoda: praktičnost u igranom, a funkcionalnost u animiranom dijelu spota.

S obzirom da se radi o novom proizvodu, osim navedenih kanala koristili smo i PR članke te native oglašavanje gdje smo imali više prostora za isticanje zanimljivih osobina Meggle Chia jogurta i chia sjemenki.

Treći korak - poticanje potražnje

Kampanja se, kao i sam proizvod, pokazala vrlo uspješnom pa se Meggle vrlo brzo našao pred slatkim izazovom - kako zadovoljiti postojeću potražnju. Kako je Meggle Chia jogurt vrlo brzo stekao svoju vjernu publiku, daljnja promocija je ograničena na vlastite kanale poput Facebooka i Instragrama gdje smo nastavili s objavama vezanim uz ovaj hit proizvod.

Epilog

Ovaj projekt školski je primjer razvoja proizvoda od ideje do plasiranja na tržište. U projektu je sudjeovao velik broj stručnjaka iz Meggla, ZOO agencije, Meggleove medijske agencije, produkcije, 3D artista, fotografa i stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama. Zajednički napor okrunjen je jednim od najspješnijih lansiranja u povijesti tvrtke Meggle u Hrvatskoj. Uspjeh proizvoda privukao je pažnju ostalih članica tvrtke Meggle u inozemstvu. Do sada su dizajn pakiranja za Meggle Chia jogurt otkupile Rumunjska, Italija, Srbija, Bosna i Hercegovina i Slovenija, a ovaj popis se iz mjeseca u mjesec širi.

Uvijek smo raspoloženi za nove izazoove. Javite se!