Konzum

Mali veliki talenti

Škole su mjesta u kojima mali talenti rastu, razvijaju se i stječu nova znanja. Ipak u školstvo se nedovoljno ulaže pa malim školarcima i njihovim učiteljima često nedostaje oprema za rad i osnovna nastavna sredstva. Konzum, maloprodajni lider u Hrvatskoj, kao društveno odgovorna kompanija pokušava prepoznati potrebe i probleme u zajednici te aktivno djelovati kao dio rješenja. S ciljem da aktivira zajednicu i prikupi sredstva za kupnju opreme za škole, Konzum je pokrenuo community kampanju koju smo nazvali Mali veliki talenti.

Mehanizam kampanje bio je vrlo jednostavan. Za svaku kupnju iznad 10 € u Konzumu, kupac je dobio jedan kupon kojeg je mogao donirati školi po izboru. Škole su prikupljale donirane kupone i mijenjale ih za tablete, kemijske setove, pribor za likovni odgoj i drugu potrebnu opremu koju su naručivale preko posebnog web sitea.

Kako bismo aktivirali široku populaciju, udružili smo snage s talentiranim poznatim osobama. Nogometaš Joško Gvardiol, free-diverica Mirela Kardašević, plesač Marko Mrkić, talentirana srednjoškolka Ema Donev i STEM poduzetnik Albert Gajšak ispričali su nam kako je škola utjecala na njihov razvoj. Posebno za ovu kampanju napisali smo pjesmu u kojoj su repali talentirani mladi reperi, a u TV spotu nastupili su mali talentirani plesači. Iako su primarna ciljna skupina bili roditelji, bake i djedovi, željeli smo da se i mlađe generacije i sami školarci prepoznaju u našoj komunikaciji.

Kampanja je zaživjela na cijelom nizu kanala (TV, POS, radio, OOH, print, digital, SoMe…), a rezultati su bili nevjerojatni. Veliki broj kupaca uključilo se u kampanju i svojim kupnjama podržao Male velike talente. Škole koje su sudjelovale u kampanji naručile su 14.352 komada opreme (laboratorijskih setova, sportskih setova, tableta, laptopa, TV ekrana i brojnih drugih nastavnih pomagala), a mali talenti dobili su opremu koja će im pomoći da uče, stvaraju i razvijaju se u velike talente na koje ćemo jednoga dana svi biti ponosni.

Uvijek smo raspoloženi za nove izazoove. Javite se!