Wüstenrot

Kamatica

Problem

Ako imate najpovoljniju kamatu na tržištu koja je uz to još i fiksna za cijelo vrijeme otplate, onda zapravo i nemate problem, zar ne? Ipak, stvari ponekad nisu tako jednostavne. Početkom 2016. godine, nakon krize sa švicarcima, raspoloženje građana prema bankama i kreditiranju izrazito je nepovoljno. Iako Wüstenrot nije banka, već stambena štedionica, ipak su njezini osnovni proizvodi krediti, a već na sam spomen te riječi prosječnom se Hrvatu diže kosa na glavi.

Glavni izazov bio je predstaviti uistinu kvalitetan i fer proizvod koji osim niske i povoljne rate osigurava mir u duši i mir u kući za korisnika stambenog kredita. Dodatno, trebalo je ostvariti zadane prodajne ciljeve, za početak potaknuti korisnike da iskažu interes te ostave svoje kontakt podatke kako bi ih djelatnici Wüstenrot stambene štedionice mogli kontaktirati s detaljima ponude.

Rješenje

Kamata. U posljednje vrijeme ta riječ zvuči pomalo zastrašujuće. Kao neko upozorenje koje moramo uzeti u obzir jer posljedice mogu biti nesagledive. Kako dati pozitivne konotacije jednoj nepopularnoj riječi? Kako je komunicirati na simpatičan i zanimljiv način? Rješenje? Kamata postaje kamatica čime omražena riječ dobiva pozitivne konotacije. Također na taj način komuniciramo i činjenicu da je naša kamata doista kamatica kad se usporedi s ostalim kamatama na tržištu.

Medijska strategija koju je izradila klijentova medijska agencija Advans predvidjela je dva ključna kanala OOH i online. Online dio sastojao se od dvije faze. U prvoj su dominirali veći formati bannera s image porukama, a u drugoj fazi naglasak je stavljen na manje formate za koje smo kreirali posebne prodajne poduke. Kao landing page kreirana je stranica s kontakt formom, a osnovni cilj je bio potaknuti potencijalne korisnike kredita da nam ostave svoje kontakt podatke kako bismo ih kontaktirali s detaljnom ponudom.

Rezultati

Uvijek smo raspoloženi za nove izazoove. Javite se!