ZOO Agencija
AWC

Jeste li alergični?

DIGITAL
ZOO Agencija
Jeste li alergični

Mali projekt odrađen za Autonomni ženski centar iz Beograda bavio se pitanjem nasilja nad ženama i potrebom za izmjenom Zakona o silovanju. Naime, Zakon o silovanju u susjednoj nam Republici Srbiji, ne poznaje ono što Amerikanci nazivaju 'consent' - jasan pristanak osobe na spolni odnos. A trebao bi.

Kako utjecati na javnost i ostvariti maksimalni engagement uz minimalni budžet? Naravno, kroz društvene mreže. Koju mrežu odabrati? Odluka je pala na Facebook zbog mogućnosti postavljanja engagement oglasa, te mogućnosti da preciznim targetiranjem obuhvatimo dio populacije koji je zainteresiran za društvene promjene.

Facebook oglasi vodili su na microsite na koji smo postavili jedinstveni test javnosti nazvan 'Jeste li alergični na nepravdu?'. Odlučili smo ljude isprovocirati pitanjima vezanim uz zakon o silovanju, a čiji su odgovori za svaku zdravorazumnu osobu jasni kao dan.

ZOO Agencija

S obzirom na ograničeni budžet, rezultatima smo više nego zadovoljni. Neki su se nervirali, neki nisu mogli vjerovati da je takav test uopće potreban - no najviše je bilo onih koji su odlučili ispuniti ga.

ZOO Agencija

Link je kliknulo 10660 građana, a od njih je čak 7006 riješilo test, što smatramo popriličnim engagement uspjehom. Kod svih je utvrđena 100% alergija na nepravdu, što nam govori da stanje ipak nije tako loše. Broj posjeta stranici potpisujem.org povećao se tijekom trajanja kampanje s prosječnih 8000 na više od 23.000 u studenom i 25.000 u prosincu. Osim toga, ova mala, ali velika kampanja nominirana je za jednu od najboljih neprofitnih kampanja u Srbiji za 2017.

ZOO Agencija
ZOO Agencija
CLOSE
HOME
PORTFOLIO
KLIJENTI
ČIME SE BAVIMO
KONTAKT